top of page

Cum functioneaza casa pasiva?

Rombrik construieste doar case pasive

Maison_bioclimatique.jpg

De ce ar vrea cineva o casă pasivă?

Deoarece casele pasive sunt atât de eficiente din punct de vedere energetic, încălzirea și răcirea acestora costă dramatic mai puțin decât în ​​alte case. Și pentru că temperatura internă a aerului este atât de consistentă, casele pasive sunt mai confortabile decât o casă în care temperatura interioară oscilează între sufocare și îngheț.

Calitatea aerului într-o casă pasivă va fi, de asemenea, excepțională, eliminând toate noxele si impuritatile. Aerul dintr-o casă pasivă este în mod constant circulat și filtrat. Casele pasive sunt, de asemenea, mai rezistente la întreruperile de curent sau la alte situații de urgență. Chiar și fără curent electric, locuința va rămâne la o temperatură confortabilă mult mai mult timp, astfel construind pasiv e o alegere buna si pentru spitale sau camine de batrani

Câteva mii de locuințe ale Casei Pasive au fost monitorizate în ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, consumul de energie și construcția, precum și costurile de funcționare. Aceste rezultate au fost publicate. Rezultatele arată că conceptul respectă pe deplin promisiunile sale: un nivel îmbunătățit de confort asociat cu un consum extrem de redus de energie – durabil scăzut.

Produsele pentru case pasive sunt produse de cea mai bună practică din întreaga lume: valori U minime, performanță superioară a energiei ferestrelor, rate maxime de recuperare a căldurii. Aceste produse sunt produse în principal de întreprinderi mici și mijlocii la nivel local și regional. Acest lucru este adecvat pentru componentele pasive, deoarece resursele sunt disponibile oriunde. Materiale de izolare de ex. poate fi produs dintr-o mulțime de resurse foarte diferite – materialul principal fiind întotdeauna doar aerul inclus în spații mici, mișcându-se foarte încet. Materialul structural poate fi lână, paie, fibre de lemn, hârtie, vată minerală, mai multe tipuri de materiale plastice, silicat de calciu spumat, sticlă spumată, … Aceasta este o dezvoltare deschisă și toată lumea este invitată să contribuie.

bottom of page