
Ce este Perlitul?
Perlitul este un produs anorganic granular, 100% ecologic, termoizolant, este neutru și foarte stabil chimic, nedegradabil în timp, eficient la temperaturi obișnuite dar și la cele extreme, de la -200°C până la +850°c.
Acest produs se obține din rocă vulcanică perlitică solidificată în apă. Aceasta se concasează, macină, se sortează pe fracții granulometrice, după care este tratată termic în cuptoare speciale la 1.000°C, temperatură la care se produce fenomenul de expandare, volumul granulelor creste brusc de 5-30 ori, obținându-se astfel produsul finit.

Fabricare Perlit

Perlitul expandat se obtine prin tratarea termica a rocii perlitice la aproximativ 1.000 °C, in cuptoare speciale. In timpul procesului de fabricatie, roca macinata curge, sub forma unui fir, intr-o flacara de gaz. La temperatura de aproximativ 1.000 °C (mai exact 1260 °C) se produce, instantaneu, fenomenul de expandare, care consta in cresterea brusca, de circa 5 – 27 ori, a volumului granulelor.
In timpul procesului de expandare, umflarea granulelor este insotita si de spargerea partiala a acestora, rezultand o distributie granulometrica cuprinsa intre 0.01 – 10 mm. Apoi aceasta se concaseaza, se macina si se sorteaza pe fractii granulometrice. Ulterior perlitul expandat este sortat pe fractii granulometrice, obtinandu-se granule diverse sau pulberi. Culoarea perlitului expandat este alb gri.
Mediu, ecologie și Perlit!

De multe ori cand ati achizitionat o planta,o floare in ghiveci, in pamantul acestora ati putut observa granule de culoare alba, acesta fiind perlitul, folosit deseori in horticultura pentru capacitatea de a stabiliza umiditate mentinand umezeala solului.
Perlitul este un produs anorganic granular, 100% ecologic, termoizolant, este neutru si foarte stabil chimic, nedegradabil in timp, eficient la temperaturi obisnuite dar si la cele extreme, de la -200 grade Celsius pana la +850 grade Celsius.
Este obtinut din roca vulcanica perlitica solidificata in apa. Aceasta se concaseaza, macina, se sorteaza pe fractii granulometrice, dupa care este tratata termic in cuptoare speciale la 1000 grade Celsius, temperatura la care se produce fenomenul de expandare, volumul granulelor creste brusc de 5-30 ori, obtinandu-se astfel produsul finit.
Compozitia perlitului este: 74-77% SiO2, 12-15% Al2O3, 1,1-1,6% Fe2O3 , 1,3-1,7% CaO, 0,1-0,7% MgO si 5-8% Na2O+K2O.