top of page

Ce este neoporul?

În 1951, compania BASF a creat polistiren expandabil (EPS) sub numele de Styropor. Acest nou material se întâlnește rapid cu succesul pentru care este cunoscut, izolarea, ambalarea și acest lucru chiar și în industria alimentară. Abia în 1995 BASF a depus brevetul pentru Neopor. Diferența dintre cele două este vizibilă cu ochiul liber. EPS are o culoare albă, iar NEOPOR are o culoare gri. Acest lucru provine din adăugarea de grafit de granit care îi permite să-și crească performanța termică cu pana la 50%.

Neopor este, prin urmare, un polistiren îmbunătățit care face posibil să fie mai izolant la o grosime mai mica 

Header_neu.jpg

Fabricare Neopor

Polistirenul expandabil și NEOPOR sunt compuse din bile cu un diametru cuprins între 0,2 și 0,3 mm. Injecția de abur, care provoacă o primă reacție, le permite să crească până la 30 de ori volumul lor inițial. Acestea sunt apoi introduse într-o matriță pentru o a doua injecție de vapori de apă, ceea ce îi va face să ia încă 50% din volum pentru a ocupa întregul spațiu al matriței și pentru a sudura împreună.

Prin urmare, nu conține gaze distructive (CFC, HCFC, HFC) și nu are efecte nocive asupra stratului de ozon.
Dacă este utilizat în scopuri izolatoare, contribuie la protejarea aceluiași strat de ozon datorită economiilor de energie pe care le permite. Compus din 98% aer, restul de 2% este stiren, prezent în mod natural în anumite plante și alimente (căpșuni, fasole, nuci etc.) și pentan.
Acesta din urmă este inofensiv pentru oameni atunci când este utilizat în doze mici, ceea ce este cazul PSE.

Mediu, ecologie și Neopor!

eco_friendly_home_38923900.jpg

Contrar credinței populare, PES nu poluează. Este într-adevăr un produs petrolier, dar este practic un deșeu de rafinare a petrolului. Producția anuală de polistiren expandat reprezintă 0,001% din resursa petrolieră mondială. Neopor este durabil? PSE, prin urmare Neopor, este un material complet inert. Stabil în timp și neutru din punct de vedere biologic, este utilizat în industria farmaceutică și agroalimentară în scopuri de ambalare. Puteți îngropa o bucată de PSE sau Neopor și reveniți zeci de ani mai târziu, nu va fi pierdut niciuna dintre caracteristicile sale. Neopor poate fi reciclat? EPS este complet reciclabil, după cum confirmă acronimul internațional aplicat pe produsele reciclabile sau reciclate, creat în 1970 „banda Moebius”. Clasificarea specifică a materialelor plastice reciclabile se materializează printr-un număr cuprins între 1 și 7 în centrul logo-ului. Polistirenul are numărul 6. Deșeurile PES sunt reintroduse în diferite canale de recuperare, cum ar fi: Clădirea, din beton ușor ... Agricultură, protecția canalelor de scurgere, ameliorarea solului ... Mobilier, tapițerie ... Industria, fabricarea materialelor plastice rigide.

bottom of page