top of page

Ce este Aerogelul?

Aerogelul este materialul artificial cu cea mai mica densitate. Este obtinut dintr-un gel in structura caruia apa a fost inlocuita cu un gaz. Rezultatul este un material cu densitate foarte mica, proprietati exceptionale de termoizolare. Producatorul este firma nord-americana Aspen Aerogels.

ParaClad Aerogel a aparut datorita cerintelor NEA (NATIONAL ENERGY ACTION care reprezinta Campania Nationala pentru Case Pasive in Regatul Unit), un program similar cu Programul de termoizolare al cladirilor din Romania.

maxresdefault.jpg

Fabricare Aerogelului

Gelul de siliciu este fabricat din silicat amorf și un solvent (apă, alcool). Din acest amestec se obține inițial un gel care, după un proces chimic („uscare supercritică” în limba engleză, sau uscare supercritică), se transformă într-o structură poroasă cu pori extrem de fini. Punctul întreg al fabricării aerogelului de silice se reduce la înlocuirea componentului lichid al silicagelului cu gaz.

Mediu, ecologie și Aerogel!

eco_friendly_home_38923900.jpg

Aerogelul este un produs 100% ecologic produs 99% di aer, aer inghetat.

Izolația aerogel este de până la cinci ori mai eficientă decât materialele de izolație tradiționale, fiind în același timp robustă din punct de vedere industrial într-o gamă largă de temperatură, într-o formă de economisire a spațiului, ușor de utilizat, fiind cea mai eficientă izolație industrială de pe piață.

bottom of page